Ut_engelke met het mobieltje op de Sint Jan in 's-Hertogenbosch
vragen van kinderen

Vragen van kinderen:

 

1.       Waar staat u op de St. Jan?

Aan de zuidkant, ik kijk dus op de Parade en sta als laatste engel op het lange stuk. Klik hier voor plattegrond

2.       Hoe oud bent u?

Al 3000 jaar.Maar sta pas sinds 2april op de Sint Jan.

3.       Wat eten en drinken engelen?

In de hemel eten de engelen brood, allerlei vruchten behalve een appel en drinken zij wijn. Alleen  engelen die op aarde zijn neergedaald mogen naast het drinken van wijn ook bier drinken, want dat hebben ze in de hemel niet.

4.       Wilt u voor mij mijn opa/oma/papa/mama/oom/tante/vriend/vriendin die nu in de hemel is/zijn opzoeken en van mij de groeten doen en vraag of ze ook mij willen beschermen?

Helaas kan ik mensen die in de hemel zijn gekomen niet ontmoeten. Ik kan alleen een boodschap doorgeven en dat wil ik graag doen.

5.       Wilt u voor mij een kaarsje branden?

 Ja, dat wil ik altijd doen.Ik zal het nij de Zoete Moeder van Den Bosch opsteken.

6.       Wat zit er nou in uw tas?

In mijn tas zit een aflaatregister. Dat is een boek waarin ik dus alle namen van mensen opschrijf die het verdient hebben om Boven te mogen komen.

7.       Hoe gaat u nou slapen op die toren?

Engelen slapen niet, ze kunnen alleen zich heel even terugtrekken maar dat gebeurt heel zelden. Als de mensen slapen, dan waken de engelen over alle mensen. Zo waak ik over alle Bosschenaren, de mensen die de stad hebben bezocht, bewonderaars op het internet en twitter en de mensen die mij hebben gebeld.

8.       In de winter is het koud, krijgt u dan een winterjas aan?

Nee, engelen krijgen geen winterjas. Wij hebben vleugels gekregen en die kunnen we om ons heen slaan als we het heel koud hebben.

9.       Heeft u het nou niet warm daar boven in de zon?

Nee, engelen kunnen heel goed tegen de zon. Hoe warmer het wordt, hoe meer koelte engelen afgeven. Daarom is het in de St. Jan ook lekker koel in de zomer.

10.   Worden engelen nou ook bruin van de zon?

Engelen zoals ik worden niet bruin in de zon, we vergrauwen en sommigen die nooit in de zon staan, kunnen soms ook groen uitslaan.’n Moslaagje.

11.   Wat voor telefoon heeft u? En wat zit er allemaal op?

Mijn mobieltje is een hele speciale. Het is een Angelphone, ik hoef het nooit op te laden maar ik kan er ook niet mee bellen. Ik heb maar een lijntje, en dat is een lijntje naar Boven. Verder kan ik op het mobieltje ook op het internet en sms’jes lezen, maar geen sms’jes versturen.

12.   Komt u nou ook een keer op onze kerk staan?

Dat is een leuk voorstel, maar mijn aardse schepper, mijnheer Ton Mooy, heeft nu eenmaal bepaald dat ik alleen op de St. Jan in Den Bosch mag staan.En nergens anders meer.

13.   Vindt u het nou hier op aarde leuker of bent u liever in de hemel?

Het is in de hemel niet leuker alleen is het daar anders. Maar hier op aarde heb ik het reuze naar mijn zin.

14.   Spreken engelen ook in een eigen taal en is dat Engels?

Engelen spreken in stilte met elkaar, het is meer de gedachten die wij aan elkaar doorgeven. Dat is geen Engels, want dat is een taal die mensen bijvoorbeeld in Engeland en in Amerika spreken. Maar jij leert dat vast straks ook, misschien nu al, op school.